Tiedotteet

Maskit käyttöön!

Koko maata varten on annettu maskisuositus. Covid-19 taudin tartuntojen kiihtumisvaiheen ja alueellisten leviämisvaiheiden johdosta Tampereen Urheiluampujat siirtyvät sisäsuorituspaikoilla maskinkäyttöpakkoon. Kasvomaskia tulee käyttää harjoittelun yhteydessä toistaiseksi Osmonkallion luolassa, Action air -radalla sekä Ruskon ilma-aseradalla. Tämä astuu voimaan keskiviikkona 7.10.2020. Tiettyjen perussairauksien johdosta hoitava lääkäri on voinut antaa ohjeita kasvomaskin käytöstä, jota noudatetaan ensisijaisesti. Kaikissa muissa tapauksissa velvoitamme maskin käyttöä kaikilta yli 15-vuotiailta henkilöiltä.

08.10.2020 – Tampereen Urheiluampujat ry, hallitus

Tampereen Urheiluampujat ry ja Ikaalisten Ampujat ry järjestää

ILMAOLYMPIAPISTOOLIN SM-KILPAILUT

Action air turvallisen ampujan kurssi

Tampereen Urheiluampujat ry. järjestää 7.11.2020 klo 11.00 alkaen turvallisen ampujan kurssin IPSC action airissa. Kurssipaikka on TaU:n rata, osoitteessa Raspinkatu 5, Tampere.

Kurssin läpäiseminen on edellytys action airin harrastamiseen ja sen suorittamisen jälkeen SAL:n alaiseen ampumaseuraan kuuluva ampuja saa nimensä IPSC TA-rekisteriin ja voi osallistua lajin kilpailuihin.

Kurssin avauspäivänä käydään läpi lajin teoria ja suoritetaan teoriakokeet. Sen jälkeen kurssi jatkuu käytännön harjoittelulla. Ensimmäiset harjoitukset ovat 8.11.2020 klo 14.00 alkaen ja siitä eteenpäin sovitusti.

Ennen kurssille tuloa kannattaa tutustua lajiin:

http://actionairfinland.weebly.com/materiaali.html

Sekä lajin sääntöihin suomeksi ja englanniksi:

https://ipsc.d-q.fi/2019/IPSC-Ilmapistoolisaannot-2019.pdf

http://legacy.ipsc.org/pdf/RulesAir.pdf

Ensimmäinen käytännön koe järjestetään su 22.11.2020. Myöhemmistä käytännön kokeiden vastaanottoajoista ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin hinta on 60 euroa, TaU:n jäseniltä 40 euroa.

Mikäli et ole SAL:n alaisen ampumaseuran jäsen, ennen kurssille ilmoittautumista kannattaa tiedustella mahdollisuutta liittyä Tampereen Urheiluampujien jäseneksi.

Kurssin osanottomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettavalle tilille viimeistään 31.10.2020, joka on myös viimeinen mahdollinen ilmoittautumispäivä.

Osanottajia kurssille mahtuu mukaan max. 15 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssille tarvitaan suojalasit, 6 mm kaasurekyylitoiminen airsoft-pistooli, siihen vähintään 3 lipasta sekä IPSC-vyö pistoolikoteloineen ja lipastaskuineen. Lisäksi tietenkin tarvitaan myös pistooliin sopivia muovi- tai biokuulia ja green gasia.

Mikäli varusteista ja niiden hankinnasta on kysymyksiä, ottakaa yhteyttä kurssin johtajaan.

Jos koronatilanne aiheuttaa erityisjärjestelyitä, niistä tiedotetaan sähköpostitse kurssille ilmoittautuneille.

Kurssille ilmoittautuminen: mikatvuolle@gmail.com.

Lisätietoja: Kurssin johtaja Mika Vuolle, mikatvuolle@gmail.com, puh: 044-256 2221.

Joona Haavisto TaU:n varapuheenjohtajaksi

Elokuulle siirtynyt yhdistyksen kevätkokous valitsi hallitukseen uudeksi jäseneksi Joona Haaviston. TaU:n hallitus valitsi puolestaan kokouksessaan Joonan seuran uudeksi varapuheenjohtajaksi. Jatkossa varapuheenjohtajan vastuulla ovat jäsenasiat eli sikäli kun tulee niistä kysyttävää, ottakaa yhteyttä Joonaan. joona.haavisto@tampereenurheiluampujat.fi.

SM-kisoja tulossa syksyllä

Tampereen Urheiluampujat järjestää 14.-15.11.2020 Ikaalisissa ilmaolympiapistoolin SM-kilpailut. Kilpailunjohtajana toimii Juha Lamberg. Tervetuloa talkoisiin ja ampumaan.

Nokialla ammutaan 12.-13.12.2 action airin SM-kilpailut. Järjestäjinä ovat NoSA ja TaU. Tervetuloa sinnekin talkoisiin ja kilpailemaan practicalin vauhdikkaimmassa muodossa.  

Hae vapaaehtoiseksi ensi vuoden EM-kotikisoihin

Ilma-aseiden EM-kotikisat ammutaan helmikuussa 26.2-8.3.2021 Lohjalla Kisakallion Urheiluopistolla. 11 päivää kestävä suurtapahtuma vaatii onnistuakseen kymmenien vapaaehtoisten panoksen. Vapaaehtoisten haku päättyy 18. lokakuuta.

Vapaaehtoisille löytyy tehtäviä laidasta laitaan ampumaratatyön lisäksi asiakaspalvelutehtäviin, kisatoimistoon, lentokentälle sekä rakentamiseen. Koska kyseessä ovat kansainväliset kisat, on monissa tehtävissä vaatimuksena sekä englannin että suomen kielen taito. Vahva kielitaito on etu, mutta joissakin tehtävissä pärjää myös pelkällä suomen kielellä.

Vapaaehtoisia tarvitaan jo ennen EM-kisoja: Ilma-aseiden SM-kilpailut pidetään 13.-14.2.2021, jonka jälkeen ammutaan para-EM-kilpailut 16.-23.2.2021. Tapahtuman rakennustiimi aloittaa Susi Training Centerin rakentamisen SM-kilpailuihin 11-12.2. Kyseinen kisahalli toimii myös para-EM:n peruskilpailu- ja finaaliratana sekä EM-kilpailuiden peruskilpailuratana.  EM-finaalihallin rakentaminen alkaa välittömästi para-EM:n kilpailuiden jälkeen ja hommia riittää vielä kilpailun jälkeenkin, kun finaalit on ammuttu. Etusijalla ovat ne vapaaehtoiset, jotka kykenevät osallistumaan kaikkiin kolmeen suurtapahtumaan, mutta yksittäiseen kilpailuun on mahdollista ilmoittautua. Kirjaathan ilmoittautumislomakkeeseen mahdollisuutesi osallistumiseen.

Järjestämme vapaaehtoisille koulutuksen tehtäviin 28.-29.11.2020. Tapaamisessa tutustutaan omaan tiimiin ja sen vetäjään sekä käydään tarkemmin läpi kisojen aikaisia tehtäviä. Myös kilpailun aikaiset suorituspaikat tulevat tutuiksi.

Vapaaehtoistehtävien kautta tapahtumat näyttäytyvät eri näkökulmasta kuin katsojan silmin.

Vapaaehtoisena pääsee kokemaan tapahtumia lähempää ja saa olla osa isoa kokonaisuutta. Tapahtumien taustalla tapahtuu jatkuvasti paljon asioita, jotta kokonaisuus toimii ja yleisö, joukkueet ja muut vieraat ovat tyytyväisiä. Se on opettavaista ja mielenkiintoista. Tapahtumista jää huikeiden kokemusten lisäksi paljon lajiystäviä, joiden kanssa tulee pidettyä yhteyttä muutenkin. Vapaaehtoisille tarjotaan kilpailuiden aikana ruokailut ja kauempaa tuleville lisäksi majoitus Kisakallion alueella tai sen välittömässä läheisyydessä.

Lisätietoja vapaaehtoistyöstä antavat:

Kilpailuun liittyvät asiat
Marko Leppä
+35840 510 5323
marko.leppa@ampumaurheiluliitto.fi

Oheistoimintoihin liittyvät asiat
Elina Kaukojärvi
+35840 707 8994
elina@ekevent.fi

Linkki vapaaehtoishakulomakkeeseen: https://www.ech2021.fi/suomeksi/vapaaehtoishaku/

Kokouskutsu 7.8.2020

Tampereen Urheiluampujat ry – Kevätkokous

Koronatilanteen vuoksi syksylle siirtynyt TaU:n kevätkokous pidetään torstaina 20.8.2020 kello 18.00 alkaen Tammelan hovissa, osoitteessa Tammelan puistokatu 21, Tampere.

Tervetuloa paikalle päättämään yhteisistä asioista!

Satakunnan lennoston radat avataan 18.5.2020 poikkeusjärjestelyin!

Voimassa 15.5. – 31.5.2020


Radat avataan Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 15.5.2020 siten, että kullakin ampumaradalla saa olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä ratavalvoja mukaan lukien. Ratavalvojan tehtävä on huolehtia muiden toimiensa ohella siitä, että missään vaiheessa radalla ei hänen lisäkseen ole enempää kuin 9 henkilöä.
Myös 25m pistoolirata katsotaan kokonaisuutena yhdeksi radaksi, vaikka se onkin jaettu kolmeen erilliseen osaan.


Voimassa 1.6. alkaen toistaiseksi


Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 1.6.2020 alkaen voidaan kokoontumiset sallia korkeitaan 50 henkilölle turvavälit huomioiden. Tällöin ratojen kapasiteetin asettamat käyttäjämäärän rajat täyttyvät ennen tuota määrättyä 50 henkilöä.
1.6. alkaen jokaisella radalla saa käytännössä olla ratavalvojan lisäksi 1 henkilö jokaista kahta ampumapaikkaa kohden (ampumapaikat / 2 + valvoja).

Lennoston radoilla ampuma-ajat ovat toistaiseksi seuraavat :

Ma – Pe 17:00-20:00, La 10:00-16:00, Su – Ei vuoroja!

Ajalla 1.6.2020 – 31.7.2020, Lauantaisin VAIN .22 cal! (ammunta sallittu kesälauantaisin muilla paitsi 150m ja 300m radoilla)

(Uutinen julkaistu, 10.5.2020)

Kilpailutoiminta käyntiin kesäkuussa (SAL:n tiedote 5.5.2020)

Suomen hallitus antoi maanantai-iltana uusia linjauksia koronaviruksesta johtuviin rajoitustoimenpiteisiin. Tärkeimpänä ampumaurheilua koskevana linjauksena on, että kilpailutoiminta voidaan aloittaa erityisjärjestelyin 1. kesäkuuta alkaen.

Kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on voimassa toukokuun loppuun asti. Kesäkuun 1. päivästä alkaen sallitaan enintään 50 hengen kokoontumiset. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailutoiminta voidaan kesäkuussa aloittaa, mutta se vaatii edelleen erityisjärjestelyjä. Riskiryhmiin liittyvät rajoitukset eivät muuttuneet.

Käytännössä ampumaurheilukilpailuissa tämä tarkoittaa muun muassa seuraavaa:
* osallistumisia/eriä tulee porrastaa siten, että samaan aikaan kilpailupaikalla on enintään 50 henkeä
* katsojia kilpailuihin ei tule päästää (katsojilla ei tässä tarkoiteta para-ampujien avustajia, välttämättömiä valmentajia, median edustajia ja muita vastaavia välttämättömiä henkilöitä)
* kilpailijoita tulee etukäteen tiedottaa suojaustoimenpiteistä kilpailuissa ja samalla ilmoittaa, että henkilöt, joilla on pieniäkin flunssaoireita, eivät voi osallistua kilpailuun
* kilpailupaikalle tulee varata käsienpesumahdollisuus juoksevalla vedellä ja saippualla sekä runsaasti paperipyyhkeitä ja käsidesiä
* kaikkia henkilöitä tapahtumapaikalla tulee etukäteen ja tapahtumapaikalla ohjeistaa pesemään käsiään usein, pitämään turvaväliä toisiin ihmisiin ja yskimään/aivastamaan nenäliinaan, joka heitetään välittömästi roskiin. Jos nenäliinaa ei ole kriittisellä hetkellä saatavilla, tulee käyttää omaa hihaa.
* jos kilpailupaikalla on puffetti tai vastaava, tulee mahdollisten pöytien sijaita riittävän väljästi
* riskiryhmään kuuluvien yli 70-vuotiaiden sarjoissa tulee käyttää lisäksi seuraavia ylimääräisiä erityisjärjestelyjä, jos niitä ylipäätään järjestetään:
* sarjat pitää ampua kilpailupäivänä ensimmäisenä eikä paikalla saa olla samanaikaisesti muita kuin riskiryhmään kuuluvia kilpailijoita
* toimitsijoiden tulee käyttää hengityssuojaimia
* lajista ja radasta riippuen tarvittavat pinnat kilpailupaikalla tulee puhdistaa huolellisesti ennen kilpailijoiden saapumista paikalle

Lajijaostot laativat yksityiskohtaisemmat lajikohtaiset ohjeet lähiaikoina.

Suljettuna olleet ulkoliikuntapaikat aukeavat 14. toukokuuta aluksi kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen, sisäliikuntapaikat kesäkuun alussa, jolloin kokoontumisrajoitus nousee 50 henkeen.

Kymmenen hengen kokoontumisrajoituksen jatkaminen toukokuun loppuun tarkoittaa käytännössä sitä, että SAL suosittaa ohjatun toiminnan käynnistämistä seuroissa vasta 1. kesäkuuta alkaen. Myös ohjatussa toiminnassa on tärkeää noudattaa huolellista käsihygieniaa ja turvavälejä. Sairaana on jäätävä kotiin.

Huomioitavaa on, että rajoituksia voidaan joutua uudelleen tiukentamaan, jos taudin leviäminen kiihtyy. Tästä syystä kannattaa huomioida kilpailujen ja kurssien etukäteisjärjestelyissä mahdollisuus siihen, että peruuntumisia voi myöhemminkin tulla.

Näitä ohjeita voidaan myöhemmin tarkentaa mahdollisten tulevien suositusten mukaisesti.

Ampumaurheiluliiton toimisto jatkaa Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti etätyöskentelyä toistaiseksi.

Onnittelemme Pentti Paavilaista!

Suomen Ampumaurheiluliitto on myöntänyt Pentti Paavilaiselle Kultaisen ansiomerkin tunnustuksena pitkästä valmennusurasta. Ansiomerkki luovutettiin torstaina 23.4.2020 TaU:n hallituksen kokouksessa. Onnittelut vielä kerran Pentille!

Kokouksessa TaU:n hallitus päätti jatkaa ampumaratojen sulkemista ainakin toukokuun puoliväliin asti. Tilannetta arvioidaan uudelleen parin viikon kuluttua.

Yhdistyksen kevätkokous päätettiin siirtää elokuussa pidettäväksi.

Tiedote ampujille 28.3.2020

Tampereen kaupungin liikuntatoimi on sulkenut Osmonkallion sisäampumaradan toistaiseksi.
Satakunnan lennosto on niin ikään sulkenut ulkoampumaratansa toistaiseksi.
Tampereen Urheiluampujat ry:n hallitus on tehnyt päätöksen että myös Ruskon ilma-aserata on toistaiseksi kokonaan suljettu.
Ratojen avaamisesta ilmoitetaan erikseen. Tämänhetkisten tietojen mukaan voi arvioida että sulku voi jatkua ainakin toukokuun loppuun asti.

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista SAL – tiedote 31.3.2020

Suomen hallitus on 30.3. tiedottanut jälleen toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Näistä seuraa muutoksia myös ampumaurheiluun.

Jo aiemmin (12.3.) tiedotettiin, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka ja siten suurimmat ilma-asekauden kilpailutapahtumat on jo peruttu.

Hallituksen 16. maaliskuuta tekemän linjauksen ja 30.3. päättämän rajoitusten keston pidennyksen mukaisesti Suomen Ampumaurheiluliiton kaikki kilpailutoiminta perutaan toistaiseksi 13.5.2020 asti.

Lisäksi seuroja ohjeistetaan perumaan kaikki ohjattu toiminta niin ikään 13.5.2020 asti.

Tämä perustuu Suomen hallituksen ilmoittamaan rajoitukseen yli kymmenen henkilön julkisista kokoontumisista. On mahdollista, että rajoitusten päättymisaikaa lykätään myöhemmin vielä pidemmälle.

Valtion ja kuntien urheilu- ja harrastustilat on suljettu ja yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita suositellaan toimimaan samoin. Jos seuran käytössä olevat radat ovat seuran omistuksessa, lopullinen harkinta asiassa on seuralla itsellään seuran tekemän riskiarvion perusteella. Koronaviruksen riskiryhmien eli iäkkäiden ja perussairaiden suojaaminen on erityisen tärkeää.

Matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen on keskeytetty eikä Suomessa asuvien henkilöiden pidä matkustaa ulkomaille. Tällä on vaikutusta myös maajoukkuetoimintaan, joskin monet kansainvälisistä kilpailuista lähiaikoina on jo muutenkin peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan.

Suomen hallituksen linjaukset ovat voimassa näillä näkymin 13. toukokuuta asti. Tilanne voi kuitenkin muuttua jo aiemmin. SAL seuraa tilanteen kehittymistä ja päivittää tätä uutista tarpeen mukaan.

Vaikutukset seurojen ja aluejaostojen kevätkokouksiin

Seurojen ja aluejaostojen kevätkokouksia tulee siirtää pidettäväksi aikaisintaan toukokuun puolivälissä, jos niitä ei vielä ole pidetty, tai järjestää kokoukset mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin. Ohje kevätkokousten siirtämisestä perustuu Olympiakomitean ja tilintarkastusyhteisö PwC:n suosituksiin. Etäyhteyden käyttäminen muussa kuin hallituksen kokouksessa vaatii, että asiasta on kirjaus seuran säännöissä. Useimmiten urheiluseuroilla ei tällaista kirjausta ole. Yhdistyksen hallituksen kokous voidaan aina järjestää etäyhteyksin.

Seurojen säännöissä on määrätty yhdistyksen kokouksen (kevät- ja/tai syyskokous) järjestämisen ajankohta. Pääsääntöisesti määräys ohjaa seuran hallitusta, mihin mennessä sen on kutsuttava kokous koolle ja mihin mennessä se on viimeistään pidettävä. Jos kokouksen kutsumiselle tai järjestämiselle on este, hallitus saa odottaa sen poistumista. Tämän jälkeen kokous kuitenkin tulisi pitää heti, kun se voidaan jäsenten yhdenvertaisuuden toteuttavalla tavalla tehdä (esimerkiksi julkisen liikenteen toiminta pitkämatkalaisille).

Kokouksen mahdollisesta siirtämisestä päättää yhdistyksen hallitus. Hallituksen huolellisuusvelvoitteen nojalla sen tulee arvioida millaisen riskin kokouksen järjestäminen asettaa jäsenistön tai sen edustajien (ja muunkin väestön) terveydelle. Terveyden suojaaminen on vahvempi arvo kuin yhdistyksen sääntöjen määräys kokouksen pitoajasta. Lisäksi yhdistysdemokratian näkökulmasta ei ole perusteltua järjestää kokousta sellaisena ajankohtana, jolloin jäsenet eivät tosiasiassa voi osallistua kokoukseen. Hallituksen tehtävä on kutsua siirretty kokous koolle yhdistyksen sääntöjä noudattaen (kokouskutsu, määräajat jne).

Yhdistyksen sääntömääräisissä asioissa ei yleensä ole sellaisia, jotka ehdottomasti edellyttäisivät päätöksentekoa säännöissä määriteltynä aikana. Esimerkiksi useimmissa kevätkokouksissa vahvistetaan tilinpäätös. Kirjanpitolaissa ei sen vahvistamiselle ole säädetty määräaikaa eikä sen vahvistamisesta säännöissä määrättyä myöhemmin pääasiallisesti koidu haittaa yhdistyksen toiminnalle.

Pienissä yhdistyksissä on käytännössä myös mahdollisuus päättää yhdistyksen kokoukselle kuuluvasta asiasta, kuten tilinpäätöksen vahvistamisesta, ilman kokousta. Päätös on tehtävä kirjallisesti, päivättävä ja jokaisen yhdistyksen jäsenen on allekirjoitettava se (Yhdistyslaki 17 §).

SAL on siirtänyt 25.4. järjestettäväksi aiotun liittovaltuuston kevätkokouksen pidettäväksi tällä tietoa 14.6.2020. Niin ikään 25.4. järjestettäväksi aiottu ylimääräinen liittokokous sääntömuutoksen vuoksi perutaan kokonaan ja asia käsitellään seuraavassa sääntömääräisessä SAL:n kokouksessa syksyllä, alustavasti 25.10.2020.