Ampujan polku

Hienoa, että olet päättänyt aloittaa harrastuksen ampumaurheilun parissa! Toiminnallisen ampujan urapolku alkaa Action Air peruskurssin tai turvallisen ampujan kurssin suorittamisella. Kursseja järjestetään vuosittain useampia. Kurssi koostuu teoriaopinnoista, teoriakokeesta, käytännön harjoittelusta ja ampumakokeesta. Tiedustele rohkeasti mahdollisuutta päästä tutustumaan ampumaurheiluun ja aloittamaan harjoittelu, vaikka seuraavan mahdollisen kurssin ajankohta ei olisikaan vielä tiedossa!

IPSC-maailmassa on olemassa eritasoisia kilpailuja. Pienin kynnys osallistumiseen on Level 1 -tason kilpailussa, joka useimmiten on seuran sisäinen pikkukisa. Säännöissä sallitaan jonkin verran joustoa verrattuna ylempiin tasoihin. Level 2 -tason kilpailu vastaa suurin piirtein piirinmestaruuskilpailua. Osallistujamäärä on tyypillisesti 60 kilpailijan tuntumassa. Valtakunnallisen tason mestaruudet jaetaan Level 3 -tason kilpailuissa, joihin osallistuu väkeä usein myös ulkomailta. Myös näihin voi rohkeasti osallistua uutenakin harrastajana.

Harrastajan on mahdollista osallistua kilpailuun, kun hänellä on turvallisen ampujan status ja kilpailulisenssi sekä vakuutus. Usein sopiva tavoite ensimmäiseen kilpailuun on ampua kaikki ampumaohjelmat läpi tulematta hylätyksi ja ampua hyvät osumat, vaikka niihin menisikin aikaa. Tuomareilta ja kanssakilpailijoilta löytyy aina ymmärrystä ja neuvoja ensikertalaisellekin, ja jokainen kilpailu opettaa enemmän kuin kuukausien omatoiminen treenaaminen!

TaU järjestää SM-kilpailuihin valmistautuville leirityksiä, joissa urheilijoita valmennetaan kohti omaa parasta suoritustaan. Kansallisella tasolla menestyminen alkaa jo vaatia myös fyysisiä harjoituksia ja kehonhallinnan harjoittelua. Valmennusryhmiin on mahdollista päästä omasta lähtötasosta riippuen nopeastikin harrastuksen aloittamisen jälkeen. Euroopan mestaruus ratkaistaan Level 4 -tason kilpailuissa ja maailmanmestaruus Level 5 -tason kilpailussa.

Kuinka jäseneksi - kuusi sääntöä

1. Tutustu eri ampumaurheilu­lajeihin

Suomen ampumaurheiluliiton SAL:n sivustolta löytyy tarkat kuvaukset eri ampumaurheilulajeista.

Katso lisää

2. Ota yhteyttä tai tule käymään ampumavuorolla

Ota yhteyttä valmennusvastaavaan (yhteystiedot löytyy yhteystiedot sivustolta) tai tule käymään ampumavuoroillamme tutustumassa jäseniin ja harrastukseen. Ratavuorojen ajat löytyvät Radat & Ratavuorot osiosta.

Katso ratavuorot

3. Käy harjoituksissa

Harjoituksissa pääset tutustumaan paremmin lajien saloihin. Muista täyttää ratapäiväkirjaa. Ohjeita ratapäiväkirjasta löydät UKK -sivulta.

Usein kysytyt kysymykset

4. Pyydä kahta suosittelijaa

Kun käyt tutustumassa seuraan ja lajeihin löydät varmasti ystäviä ympärillesi, joilta saat jäsenhakemusta varten suosituksen seuraan liittymiseksi.

5. Täytä jäsenanomus

Jäsenanomuksen löydät linkistä alta tai Raspinkadun Action Air radan ilmoitustaululta sekä Osmokkallion vuoroilla ratavalvojalta.

Jäsenanomus

6. Jätä tai lähetä jäsenanomus hallituksen jäsenelle

Uudet jäsenhakemukset käsitellään hallituksen kokouksissa. Voit odottaa siis saavasi ilmoituksen jäsenhakemuksesi hyväksymisestä viimeistään seuraavan kokouksen jälkeen! Jättäessäsi jäsenhakemuksen olet oikeutettu jäsenhintoihin ja edustamaan seuraa kilpailuissa.

Yhteystiedot