Seura

 

Haluatko tulla tutustumaan seuran toimintaan?

Ota ensin yhteyttä ja sovitaan tutustumiskerta. Näin varmistamme, että paikalla on henkilö, joka osaa kertoa lajista ja seurastamme.

Jos haluat tutustua Action Airiin, ota yhteyttä Oskari Sivulaan. Jos haluat tutustua ilma(olympia)pistooliin tai ilmakivääriin, ota yhteyttä Tomi Kannakseen. Jos haluat tutustua muihin ISSF-lajeihin tai et tiedä mikä voisi olla sinulle sopiva laji, ota yhteyttä Antti Syrjään.

Katso yhteystiedot

Miten ampumaseura toimii?

TaU, kuten kaikki muutkin urheiluseurat, toimii vapaaehtoisvoimin talkootyöllä. Kaikki toiminta on jonkun järjestämää ja organisoimaa. Seuran vastuuhenkilöt ja talkoolaiset eivät nosta työstään palkkaa ja he maksavat toiminnasta samat maksut kuin muutkin. Jokainen taulainen toimii pyyteettömästi seuran ja ampumaurheilun yhteisen hyvän eteen tehdäkseen harrastuksen aloittamisesta ja harrastamisesta mahdollisimman helppoa kaikille. Kannustamme kaikkia osallistumaan toimintaan alusta alkaen aktiivisesti ja monipuolisesti.

Hyvät ratakäytänteet ovat merkittävä osa mielekästä harrastustoimintaa. Kun jokainen paikkaa omat taulunsa ja kaikki yhdessä osallistuvat harjoituksen valmisteluun ja loppusiivoukseen, kaikki ei kaadu yhden harteille ja harjoitusten vetäjän rooli on helppo ottaa vuorollaan jo varhaisessa vaiheessa.

Practicalissa on yleinen käytäntö paikata taulut porukalla, niin stage vapautuu nopeammin seuraavan ammuttavaksi. Esimerkiksi practical-kilpailun järjestämiseen osallistuminen vaikkapa paikkarina on myös hyvin opettavaista, kun pääsee näkemään kärkikuskien suorituksia ja vertaamaan erilaisia tapoja ampua stageja. Yleinen käytäntö on, että L2 -tason tai isomman practical-kilpailun toimitsijat voivat halutessaan ampua kilpailusuorituksensa esikilpailussa, jolloin he ovat mukana kisassa vaikka pääkilpailun aikana ovatkin toimitsijana radalla.

Jaatko seuramme arvot?

Reilu peli ja hyvä yhteishenki muodostavat perustan kaikelle TaUn toiminnalle. Kaikki lajit ovat yhtä arvokkaita ja seuran jäsenet toimivat taulaisessa hengessä näennäisten lajirajojen yli yhtenä joukkona.

Seuran olemassaolon tarkoitus on seuraa perustaessa kirjattu sääntöihin seuraavasti: ”Yhdistyksen tarkoituksena on jäsentensä urheiluammuntaan tarvittavan taidon kouluttamisen, ruumiillisen kunnon ja henkisen vireyden kehittämisen ja ylläpitämisen avulla kasvattaa heistä työkykynsä ja henkisten ominaisuuksiensa puolesta yhteiskunnalle hyödyllisiä kansalaisia, tarjota heille terveitä vapaa-ajan harrastuksia sekä edistää toimialueellaan yhdistyksen tarkoituksen mukaista toimintaa.”

Lisäksi TaU on sitoutunut noudattamaan Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) sääntöjä ja arvoja (mm vastuullisuusperiaatteet ja eettiset ohjeet) sekä kunkin lajin kansallista ja/tai kansainvälistä säännöstöä ja toimintaohjeita.