Ajankohtaista / Uutiset

Practical-lajit aktivoituvat

Practical-lajien action airin ja ruutipracticalin toiminta on aktivoitunut seurassa. Nokialla 10.10.2020 järjestetyllä turvallisen ampujan kurssilla oli mukana peräti yhdeksän TaU:n jäsentä. Kaikki aloittivat tai jatkavat action airin parissa ja lisäksi seitsemän jäsentä suorittaa ruutipuolen TA-statuksen. Syksyn mittaan olemme käyneet nykyisten practicalistien kanssa Lennoston ampumaradalla harjoittelemassa lajin alkeita ja valmistautuneet TA-kursseja varten.

kuvateksti: Toiminnallisen ammunnan harjoitukset Lennoston ampumaradalla 21.11.2020.

Tule mukaan practical-jaoston toimintaan

TaU:n action air -rata näki päivänvalon lokakuun alussa. Nopeasti saatiin tila rakennettua harjoituskuntoon, ja marraskuun alussa järjestettiin jo ensimmäinen seuran oma TA-kurssi Raspinkadun AA-radalla. Seuraava TA-kurssi on suunnitteilla heti tammikuussa.

Action air on practicalin vauhdikkain ja helpoimmin aloitettavissa oleva muoto. Action airia ammutaan 6 mm itselataavilla kaasutoimisilla airsoft-pistooleilla – pääasiassa sisätiloihin rakennetuilla radoilla. Laji on osa IPSC:n lajiperhettä ja siinä noudatetaan samoja sääntöjä kuin ruutiaseilla ammuttavissa lajeissa, mutta airsoft-pistoolit ovat lupavapaita ja soveltuvat siksi erinomaisesti lajia aloittaville.

Practicalin ruutiharrastuksen pariin pääsee parhaiten mukaan tulemalla aluksi action airin pariin. TA-kurssilla käydään läpi teoriaosuus joka on sama molemmissa lajeissa. Näytön käytännön osuus on teknisesti sama kuin AA:ssa, mutta etäisyydet tauluihin poikkeavat hiukan ja kalustona on tietysti ruutipistooli. Ruutipracticalin alkeet oppii turvallisesti myös action airin parissa ja saman teoriaosuuden jälkeen voi suorittaa ensin näyttökokeen action airissa ja päivittää sen noin 6 kk päästä ruutiaseen TA-statukseen ilman että teoriaa tarvitsee suorittaa uudelleen. Jos kiinnostuit practical-harrastuksesta, niin ota yhteys seuran toiminta-ammuntavastaavaan.

(uutinen päivitetty 25.11.2020)