Ajankohtaista / Uutiset

IPSC Lady Teamin maajoukkueleiri Tampereella

IPSC kiväärin eli practical-kiväärin Lady Team ampui kaksipäiväisen maajoukkueleirin Tampereella Osmonkallion sisäampumaradalla 17-18.12.2022. Lady Team on järjestänyt vastaavia leirejä Osmonkalliossa jo useamman vuoden ajan yhteistyössä Tampereen Urheiluampujien kanssa.

Naisten maajoukkueessa Tampereen Urheiluampujia edustaa 32-vuotias Lilian Telanne:

Valmistaudumme ensi vuonna Tšekissä ammuttavaan Mini Riflen MM-kisaan, ja päätavoitteena on treenata 2024 kiväärin MM kilpailuihin, jotka järjestetään Suomessa Ruutikankaalla. Yhteistyö TaUn kanssa on toiminut tosi hyvin. Osmonkallio on erittäin hyvä paikka ampua ja treenata, kun ulkona on kylmä, tämä on ensimmäinen vaihtoehto missä haluan talvella treenata.

 

 

Pienoiskiväärillä ammuttava IPSC Mini Rifle on pitkälti sama laji kuin IPSC kivääri, mutta ampumamatkat ovat pienestä kaliiperista johtuen lyhyempiä. Kummankin lajin aseet näyttävät ja tuntuvat ulkoisesti samalta. Kivääriampujat harjoittelevat usein suuria laukausmääriä myös pienoiskiväärillä ja ilmakiväärillä , koska pieni kaliiperi mahdollistaa harjoittelun sisätiloissa ja patruunat ovat merkittävästi edullisempia. Kahteen leiripäivään mahtuu monenlaista harjoitetta ja paljon toistoja.

Usein aluksi ammutaan kasaa ja tehdään perusasioita, kuten liikkeestä ampumista. Suurin osa treeneistä tapahtuu 50 metrin päästä. Läheltä ammuttaessa haetaan nopeutta liipaisinsormeen ja liikkeeseen. Kiväärilläkin on monella stagella liikkeestä ampumista läheltä. 50 metriin ei pysty ampumaan tarkkoja osumia liikkeestä, joten nämä harjoitukset tehdään lähempänä tauluja. Läheltä ampuessa pitää muistaa, ettei ole aikaa liian kauaa tähdätä, vaan pitää ampua hyvät osumat nopeasti”, Telanne kertoo viikonlopun sisällöstä.