Ajankohtaista / Tiedotteet

Kevätkokous Raspinkadulla 3.6.2021 – myös etäkokouksena

Tampereen Urheiluampujat ry järjestää torstaina 3.6.2021 kello 18.00 alkaen sääntömääräisen kevätkokouksen TaU:n AA-radalla osoitteessa Raspinkatu 5, Tampere. Kokoukseen on mahdollisuus osallistua etäkokouksena teams-yhteydellä. Kokouksen asialistalla ovat sääntömääräiset asiat, muun muassa tilintarkastuksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen vuodelta 2020.

Teams-linkki:

Microsoft Teams meetingJoin on your computer or mobile appClick here to join the meeting

Join with a video conferencing deviceteams@teams.robitgroup.com

Video Conference ID:133 040 753 0

Alternate VTC dialing instructionsLearn More|Meeting options

Tervetuloa osallistumaan kokoukseen!

Korona haittaa yhä

Talvikausi kaikessa harrastustoiminnassa kului melkoisena hiljaiselona, kiitos koronaviruksen. Ampumakilpailuita ei joulukuun jälkeen ole ollut montaakaan, mm. kaikki talven ilma-aseiden SM-kilpailut peruttiin. Korona on kurittanut myös harjoittelumahdollisuuksia kun sisäratoja on jouduttu pitämään kiinni tai tiukoilla henkilömäärärajoituksilla. TaU:n mainittavin tapahtuma talvikaudelta oli helmikuussa Raspinkadulla ammutut seuran action air -mestaruuskilpailut standard-luokassa, jotka onnistuttiin jotenkuten viemään läpi koronarajoitusten puitteissa. Seura järjesti practicalin tuomarikurssin, jolta valmistui kolme uutta IPSC-ratatuomaria seuraan ja IPSC:n turvallisen ampujan kurssin, jonka suoritti seitsemän uutta harrastajaa.

Vaikka rokotukset etenevät, voi olettaa ettei epidemiaa kukisteta vieläkään, vaan jonkinasteinen uusi aalto palaa syksyllä. Toivottavasti ei kuitenkaan enää niin pahana että se haittaisi harrastustoimintaa.

Ratahaasteita riittää

Ampumaratojen suhteen haasteita riittää. Kun Osmonkallion luola oli koronan vuoksi kiinni koko talven, jatkuu kiinniolo nyt luolan remontin merkeissä. Näillä näkymin Osmonkallio aukeaa 15. syyskuuta, jolloin sinne tulee käyttöön mm. uusi ovien avausjärjestelmä ja näin ollen uudet lätkät. Ruskon ilma-aserata on suljettu pysyvästi ja sille haeskellaan seuraajaa. Tilanne ei ole helppo sillä reilun sadan jäsenen seuralla ei ole mahdollisuutta nykyisten jäsen- ja ratamaksujen puitteissa mihinkään markkinahintaiseen tilaan. Eräs vaihtoehto olisi korottaa ratamaksuja reilusti, mutta se puolestaan edellyttäisi lisää aktiivisia harrastajia jotka olisivat valmiita panostamaan harrastukseensa vähintään kuntosalikortin hinnan kuukausittain. Jotain positiivistakin on sentään. Pirkkalan lennoston ampumarata on avoinna ja siellä on riittänyt hyvin kävijöitä pistooli- ja kivääriradoilla sekä toiminta-ammuntamontulla. Samoin Raspinkadun action air -radalla. Pistooli- ja kivääripuolen harrastus on – osaksi koronan vuoksi – laantunut, joten sen elvyttämiseen on syytä panostaa. Hakusessa on mm. lajeista kiinnostuneita aktiiveita, jotka voisivat ottaa enemmän vastuuta tämän puolen toiminnan kehittämisestä. Jos tuntuu että intoa ja aikaa riittää, ota yhteyttä seuran hallituksen jäseniin niin katsotaan mitä voitaisiin saada aikaiseksi.

Turvallisen ampujan kurssi la 5.6.2021

TaU järjestää la 5.6.2021 Raspinkatu 5:ssä IPSC turvallisen ampujan kurssin. Kurssi on vuoden sisään jo kolmas ja kyseiset kurssit ovatkin tuoneet mukavasti uusia toiminnallisen ammunnan harrastajia seuraan. Kurssista lisätietoja ja ilmoittautumiset kurssille: oskari.sivula@gmail.com.

Aurinkoista kesää toivottaen!

Mika Vuolle PJ.

mikatvuolle@gmail.com