Ajankohtaista / Uutiset

Korona ei ihan onnistunut pysäyttämään TaU:n kisoja

TaU:laiset ovat pärjänneet koronan kanssa hyvin. Tammikuussa seura järjesti ilmaolympiapistoolin Hämeen aluemestaruuskilpailut Osmonkalliolla. Marraskuun 14. päivä oli sitten vuorossa ilmaolympiapistoolin SM-kilpailut Ikaalisissa ja senkin kilpailun järjestelyt saatiin talkoiltua mallikkaasti.

Ikaalisten SM-kilpailuissa oli mukana puolisen tusinaa ampujaa TaU:sta. Parhaiten menestyivät naiset. Ksenia Berghem ampui upeasti SM-hopeaa N-sarjassa ja Pirjo Leinonen samaa väriä N50-sarjassa. Riitta Brusila puolestaan paranteli N60-sarjassa omissa nimissään ollutta suomenennätystä. Y- ja Y50-sarjassa TaU:n joukkue oli mukana mitalikamppailussa, mutta tällä kertaa molemmissa tuloksena oli neljäs sija.

Uuden action air -radan avajaiskilpailut pidettiin 21.11., jolloin Raspinkadulla ammuttiin karbiinikisa 6 mm muovikuulakivääreillä. Tämän epävirallisen lajin kisan voitti practical-legenda, moninkertainen arvokisamitalisti Raine Peltokoski, jonka kannoilla taulaiset Roy Juurijoki ja Mika Vuolle ehtivät myös palkintopallille.

Vuoden viimeinen suurempi ponnistus oli TaU:n ja NoSA:n järjestämät action airin SM-kilpailut Nokialla 12.-13.12.2020. Niissä kilpailun johtoryhmä oli vahvasti taulaisten miehittämä.

Action airin SM-kisoissa taulaiset keräsivät kelpo mitalisaaliin. Open-luokassa TaU:lle tuli kaksoisvoitto kun Mika Vuolle voitti luokan suomenmestaruuden ja Roy Juurijoki ampui hopeaa. Open-luokan junior-mestaruuden voitti yleiskisan 7:ksi ehtinyt Eero Sivula ja joukkuekilpailuissakin TaU oli ykkönen joukkueella Mika Vuolle, Roy Juurijoki, Oskari Sivula (yleiskilpailussa 6.) ja Eero Sivula.

Standard-luokassa Jonathan Rintamäki oli aseongelmista huolimatta hienosti viides ja Joona Haavisto sijalla 16. Naisten standard-luokassa Pirjo Leinonen ampui SM-hopeaa. Johanna Tanni oli

neljäs ja Mona Räsänen viides. Kultakin tuli ”puoliksi” TaU:lle, kun NoSA:a edustava, mutta TaU:n riveissä treenaava Lilian Leetsi vei mestaruuden. Super senioreiden standard-luokan mestaruuden voitti Juha Lamberg. Standard-luokan joukkuekilpailussa TaU oli kakkonen NoSA:n jälkeen ja voitti naisten standard-joukkuekilpailun.