Miten ampumaseura toimii?

TaU, kuten kaikki muutkin urheiluseurat, toimii vapaaehtoisvoimin talkootyöllä. Kaikki toiminta on jonkun järjestämää ja organisoimaa. Seuran vastuuhenkilöt ja talkoolaiset eivät nosta työstään palkkaa ja he maksavat toiminnasta samat maksut kuin muutkin. Jokainen taulainen toimii pyyteettömästi seuran ja ampumaurheilun yhteisen hyvän eteen tehdäkseen harrastuksen aloittamisesta ja harrastamisesta mahdollisimman helppoa kaikille. Kannustamme kaikkia osallistumaan toimintaan alusta alkaen aktiivisesti ja monipuolisesti. 

Hyvät ratakäytänteet ovat merkittävä osa mielekästä harrastustoimintaa. Kun jokainen paikkaa omat taulunsa ja kaikki yhdessä osallistuvat harjoituksen valmisteluun ja loppusiivoukseen, kaikki ei kaadu yhden harteille ja harjoitusten vetäjän rooli on helppo ottaa vuorollaan jo varhaisessa vaiheessa.

Practicalissa on yleinen käytäntö paikata taulut porukalla, niin stage vapautuu nopeammin seuraavan ammuttavaksi. Esimerkiksi practical-kilpailun järjestämiseen osallistuminen vaikkapa paikkarina on myös hyvin opettavaista, kun pääsee näkemään kärkikuskien suorituksia ja vertaamaan erilaisia tapoja ampua stageja. Yleinen käytäntö on, että L2 -tason tai isomman practical-kilpailun toimitsijat voivat halutessaan ampua kilpailusuorituksensa esikilpailussa, jolloin he ovat mukana kisassa vaikka pääkilpailun aikana ovatkin toimitsijana radalla.


Jäsen- ja maksuohjeet

JAATKO SEURAMME
ARVOT?

Reilu peli ja hyvä yhteishenki muodostavat perustan kaikelle TaUn toiminnalle. Kaikki lajit ovat yhtä arvokkaita ja seuran jäsenet toimivat taulaisessa hengessä näennäisten lajirajojen yli yhtenä joukkona.

Seuran olemassaolon tarkoitus on seuraa perustaessa kirjattu sääntöihin seuraavasti: ”Yhdistyksen tarkoituksena on jäsentensä urheiluammuntaan tarvittavan taidon kouluttamisen, ruumiillisen kunnon ja henkisen vireyden kehittämisen ja ylläpitämisen avulla kasvattaa heistä työkykynsä ja henkisten ominaisuuksiensa puolesta yhteiskunnalle hyödyllisiä kansalaisia, tarjota heille terveitä vapaa-ajan harrastuksia sekä edistää toimialueellaan yhdistyksen tarkoituksen mukaista toimintaa.”

Lisäksi TaU on sitoutunut noudattamaan Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) sääntöjä ja arvoja (mm vastuullisuusperiaatteet ja eettiset ohjeet) sekä kunkin lajin kansallista ja/tai kansainvälistä säännöstöä ja toimintaohjeita.

Kuinka pääsen jäseneksi?

Tampereen Urheiluampujien jäsenyys mahdollistaa ampumaharrastuksen hyvässä seurassa monipuolisesti ja haluamallasi tasolla. TaUn perheessä meitä on alakoululaisesta eläkeläiseen ja aloittelijasta MM-tason kilpaurheilijaan. Seuran tavoitteena on valmentaa huippu-urheilijoita nykyisistä ja tulevista lupauksista ja mahdollistaa ampumaharrastus myös harrastajatasolla.

Paikaltaan ammuttaviin ISSF-lajeihin seuralla on käytössään ruutiratavuorot Osmonkallion luolassa ja Satakunnan Lennoston radalla. Ilma-aserata sijaitsee myös Osmonkallion luolassa.

Tänä päivänä TaU profiloituu vahvasti Suomessa nopeimmin kasvavan toiminnallisen ammunnan IPSC ja erityisesti Action Airin kautta. TaUn urheilijat ovat koko seuran historian ajan menestyneet Action Airin SM-kilpailuissa erinomaisesti ja useampi taulainen on edustanut suomalaista practicalosaamista maajoukkueessakin. Ohjattujen viikoittaisten harjoitusten lisäksi järjestämme muun muassa treeniohjelmia ja leirityksiä SM-kilpailuja varten.

Jäseneksi pääset lukemalla ohjeet alta. Mikäli olet lukenut jo ohjeet, voit ladata jäsenanomuslomakkeen painamalla alla olevaa jäsenanomuskaavake painiketta.

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät Usein kysytyt kysymykset (UKK) -osiosta. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan toimintaamme! Yhteystiedot
Jäsenanomuskaavake

Ampujan polku

Hienoa, että olet päättänyt aloittaa harrastuksen ampumaurheilun parissa! Toiminnallisen ampujan urapolku alkaa Action Air peruskurssin tai turvallisen ampujan kurssin suorittamisella. Kursseja järjestetään vuosittain useampia. Kurssi koostuu teoriaopinnoista, teoriakokeesta, käytännön harjoittelusta ja ampumakokeesta. Tiedustele rohkeasti mahdollisuutta päästä tutustumaan ampumaurheiluun ja aloittamaan harjoittelu, vaikka seuraavan mahdollisen kurssin ajankohta ei olisikaan vielä tiedossa!

IPSC-maailmassa on olemassa eritasoisia kilpailuja. Pienin kynnys osallistumiseen on Level 1 -tason kilpailussa, joka useimmiten on seuran sisäinen pikkukisa. Säännöissä sallitaan jonkin verran joustoa verrattuna ylempiin tasoihin. Level 2 -tason kilpailu vastaa suurin piirtein piirinmestaruuskilpailua. Osallistujamäärä on tyypillisesti 60 kilpailijan tuntumassa. Valtakunnallisen tason mestaruudet jaetaan Level 3 -tason kilpailuissa, joihin osallistuu väkeä usein myös ulkomailta. Myös näihin voi rohkeasti osallistua uutenakin harrastajana. 

Harrastajan on mahdollista osallistua kilpailuun, kun hänellä on turvallisen ampujan status ja kilpailulisenssi sekä vakuutus. Usein sopiva tavoite ensimmäiseen kilpailuun on ampua kaikki ampumaohjelmat läpi tulematta hylätyksi ja ampua hyvät osumat, vaikka niihin menisikin aikaa. Tuomareilta ja kanssakilpailijoilta löytyy aina ymmärrystä ja neuvoja ensikertalaisellekin, ja jokainen kilpailu opettaa enemmän kuin kuukausien omatoiminen treenaaminen!

TaU järjestää SM-kilpailuihin valmistautuville leirityksiä, joissa urheilijoita valmennetaan kohti omaa parasta suoritustaan. Kansallisella tasolla menestyminen alkaa jo vaatia myös fyysisiä harjoituksia ja kehonhallinnan harjoittelua. Valmennusryhmiin on mahdollista päästä omasta lähtötasosta riippuen nopeastikin harrastuksen aloittamisen jälkeen. Euroopan mestaruus ratkaistaan Level 4 -tason kilpailuissa ja maailmanmestaruus Level 5 -tason kilpailussa.

Kuinka jäseneksi – kuusi sääntöä


 • 1. Tutustu eri ampumaurheilulajeihin

  Suomen ampumaurheiluliiton SAL:n sivustolta löytyy tarkat kuvaukset eri ampumaurheilulajeista.


  Katso lisää

 • 2. Ota yhteyttä tai tule käymään ampumavuorolla

  Ota yhteyttä valmennusvastaavaan (yhteystiedot löytyy yhteystiedot sivustolta) tai tule käymään ampumavuoroillamme tutustumassa jäseniin ja harrastukseen. Ratavuorojen ajat löytyvät Radat & Ratavuorot osiosta.


  Katso ratavuorot

 • 3. Käy harjoituksissa

  Harjoituksissa pääset tutustumaan paremmin lajien saloihin. Muista täyttää ratapäiväkirjaa. Ohjeita ratapäiväkirjasta löydät UKK -sivulta.


  Usein kysytyt kysymykset

 • 4. Pyydä kahta suosittelijaa

  Kun käyt tutustumassa seuraan ja lajeihin löydät varmasti ystäviä ympärillesi, joilta saat jäsenhakemusta varten suosituksen seuraan liittymiseksi.

 • 5. Täytä jäsenanomus

  Jäsenanomuksen löydät linkistä alta tai Raspinkadun Action Air radan ilmoitustaululta sekä Osmokkallion vuoroilla ratavalvojalta.


  Jäsenanomus

 • 6. Jätä tai lähetä jäsenanomus hallituksen jäsenelle

  Uudet jäsenhakemukset käsitellään hallituksen kokouksissa. Voit odottaa siis saavasi ilmoituksen jäsenhakemuksesi hyväksymisestä viimeistään seuraavan kokouksen jälkeen! Jättäessäsi jäsenhakemuksen olet oikeutettu jäsenhintoihin ja edustamaan seuraa kilpailuissa.


  Yhteystiedot


  MAKSUT 2022​

  Seuran jäsen-, rata-ja liittymismaksut maksetaan suoraan tilille:

  Tampereen Urheiluampujat ry – FI04 4503 0010 2888 54

  Muistutetaan myös, että TaU:n ratavuoroilla ampujilta on edellytetty 1.1.2019 alkaen ampumaharrastukseen kelpaava vakuutus, esim. SAL:n harraste-tai kilpailulisenssi, Metsästäjäliiton vakuutus tai reserviläistoiminnan vakuutus.

  Kilpailulisenssi ostetaan Olympiakomitean SUOMISPORT -palvelussa. Pääset palveluun alla olevasta linkistä.


  SUOMISPORT

  Jäsen- ja ratamaksut

  • Jäsenmaksu aikuiset 60 euroa
  • Jäsenmaksu alle 20-vuotiaat 30 euroa
  • Ratamaksu 50 euroa

  Action Air ratamaksut

  • 10€ päivä & maksimi 40€ kuukaudessa.
  • 5€ päivä & maksimi 25€ kuukaudessa. (Koskee alle 20-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
  • HUOM Action Air Maksut suoritetaan:
   Tampereen Urheiluampujat / action air

   Tili: FI78 4503 0010 6483 62

  Liittymismaksut

  • Aikuiset 50 euroa
  • Alle 20-vuotiaat 25 euroa